Професор Светла Бъчварова се срещна с малинопроизводители от Попово

13:52, 18 мар 17 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в област Търговище професор Светла Бъчварова се ангажира с проблемите на малинопроизводителите от поповски регион. 12 хиляди декара в поповско са засети с културата към момента, а производителите осигуряват работа на хора от съседни и далечни населени места.

Бъчварова се срещна с производителите, за да чуе притесненията им около задаващата се по-висока цена на поливната вода, както и за рушащите се съоръжения на „Напоителни системи“- Русе.

В същото време изкупната цена на малините пада за втора поредна година, коментираха производителите. „Ако и тази година не се вземат мерки, браншът ни ще загине“, изразиха безпокойството си те.

„Подпомагането на малинопроизводителите и на останалите земеделци, които отглеждат плодове и зеленчуци трябва да бъде държавна политика“, подчерта кандидатът за народен представител Светла Бъчварова. Тя посъветва хората от бранша да поискат разчети от дружество „Напоителни системи“ в Русе за това каква се очаква да бъде новата цена на водата за поливане и след това да бъдат предприети следващи стъпки.

„Беше грешка Агенцията по хидромелиорации да бъде закрита, коментира още Бъчварова и допълни че е необходимо да бъде създадена отделна Агенция, която да осъществява по–добър контрол.

„Необходимо е също да бъде улеснена процедурата при сключването на еднодневните трудови договори, характерни при наемането на работниците в сектора“, подчерта още професор Бъчварова. „Бюрокрацията при тях е голяма и проблемът трябва да се реши с нова нормативна база“, смята кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама