Професор Светла Бъчварова: Днес промяната е повече от задължителна

12:25, 19 мар 17 / Политика 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние сме за социална справедливост, подкрепа за младите семейства и възрастните хора. Нашата цел е да превърнем страната в желано място за живеене“, каза по време на среща с жителите на село Светлен професор Светла Бъчварова - водач на листата на „БСП за България“ в 28 МИР-Търговище.

Тя посети поповското село заедно с поставеният под номер три в листата Николай Черкезов и Бахни Бахнев - под номер шест.

Бъчварова акцентира върху пакетът от социални мерки, които предвижда управлението на левицата.

„Преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии е повече от необходимо, като на първия етап актуализацията ще стане спрямо заплатите от 2010 година, подчерта Бъчварова“. Промяната ще засегне близо 1 млн . и 200 пенсионери, чиито пенсии ще бъдат повишени със 120 лева.Тя допълни, че ще бъде въведено и швейцарското правило при индексация на пенсиите.

„Шестте години управление на ГЕРБ ни струват 24 милиона евро заем, след което досегашните управляващи абдикираха. За това днес в страната ни има не само бедни, но и гладни българи, което е недопустимо за 21 век“, каза пред жителите на Светлен кандидатът за народен представител.

Присъстващите на срещата поискаха новото правителство да предприеме решителни действия срещу мафията и битовата престъпност, държавна грижа за българската икономика и производство, както и за българското земеделие.

„Днес промяната е повече от задължителна. Наше задължение е да я започнем и доведем докрай“, каза кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Светла Бъчварова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама