Професор Светла Бъчварова се срещна с жители на село Кардам

12:37, 19 мар 17 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Време е да обърнем внимание на българските производители, затова при нашето управление ще приложим пакет от мерки, които гарантират защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята“, каза по време на срещата си с жителите на поповското село Кардам водачът на листата на „БСП за България“ в област Търговище професор Светла Бъчварова.

Тя посети селото заедно с поставеният под номер три в листата Николай Черкезов и Бахни Бахнев - под номер шест.

В програмата е предвидено в асортиментите на големите търговски вериги задължително да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти : 51% плодове и зеленчуци в сезона на производството и 30% - извън него, 70% мляко и млечни продукти, 25% месо, 75% вино и спиртни напитки.

„На селските стопани ще бъдат отпускани субсидии на база на произведена продукция, а кооперирането на малките  и средни земеделски стопани ще бъде подпомагано от държавата, в това число – те да имат достъп до кредити“, каза в Кардам Светла Бъчварова. Тя обаче допълни, че земеделието не е дейност, която всеки може да изпълнява, само за да получава субсидия. Затова са необходими нови правила за отпускането на средства.

Професор Бъчварова отговори  и на въпрос за това, ако се наложи с коя партия БСП би направила коалиция.

„Ще правим коалиция единствено с тези, които приемат нашата програма, особено в социалната й част. Компромиси с това няма да правим“, категорична бе кандидатът за народен  представител от „БСП за България“ в 28 МИР. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление !
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама