• Снимка: БСП за България - Търговище

Професор Светла Бъчварова се ангажира с разрешаването на проблема с електрозахранването на вилната зона в Търговище.

Ежедневно токът, който достига до собствениците на вили, разположени от двете страни на главния път Варна-София, е от порядъка на 180-200 волта и това поражда редица неудобства. В момента те са включени в частна ел.мрежа и когато имат технически проблем, дружеството Енерго Про ги препраща към частна фирма.

“Иначе в сметките за ел.енергия фигурира  и такса за пренос", казаха хората и допълниха, че проблемът е от години, имайки предвид, че имотите попадат в спорния Параграф 4. Днес те настояха, като бъдещ народен представител, водачът на листата на коалиция „БСП за България“ Светла Бъчварова да поеме ангажимент тази неуредица със собствеността на електропреносните мрежи да бъде  разрешена с поправки в законът.

След разговор с ръководството на Енерго Про професор Бъчварова е получила уверението на дружеството, че още тази година ще стартира работа по инвестиционния проект, който ще гарантира доставката на електрическа енергия във вилната зона на града. Вече е определено и място за трафопост от страна на местната управа, стана ясно още .

Снимка: БСП за България - Търговище

По-късно днес професор Светла Бъчварова се срещна с учители от Гимназията по земеделие в Търговище и коментира с тях проблемите на професионалните училища.

В момента земеделското училище е общинско, но ръководството и учителите в него изразиха притеснения относно неяснотите около финансирането му. От пари се нуждае сградата на гимназията, както и техническата й база.

Последните реални инвестиции в училището са били през 2009 година, спомниха си учителите и поискаха съдействие от професор Светла Бъчварова, която е бивш заместник-министър на земеделието,  професионалните гимназии от тази специалност да преминат отново под шефството на ресорното министерство.

„Необходимо е и бизнесът да подпомогне финансово професионалните училища, защото без тях и без кадрите им, той няма да може да се развива“, подчерта в края на срещата кандидатът за народен представител.
 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно