Наемат безработни за поддържане на пътища, улици и паркове в област Търговище

13:12, 21 мар 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Временни работни места в публичния сектор ще бъдат разкрити по Регионалната програма за заетост и обучение на област Търговище.  Програмата беше одобрена днес по време на редовно заседание на Областната комисия по заетост с председател заместник областният управител Недко Иванов. 

За срок от шест месеца, в област Търговище ще бъдат назначени на работа общо 57 безработни, които ще се грижат за поддържането и опазването на държавни и общински сгради, социални, културни и туристически обекти, пътища, улици и паркове.

Работните места са разпределени по заявки на работодатели от публичния сектор. 7 о тях са за Областната администрация, 17  за Община Търговище, 12 за Община Попово, 13 за Община Омуртаг и по 4 за Общините Антоново и Опака. 

 


За реализацията на Регионалната програма в област Търговище са осигурени 189 047 лв. от Министерството на труда и социалната политика.

Одобрената от областната комисия по заетостта програма ще бъде изпратена за утвърждаване от министъра на труда и социалната политика.

Очаква се нейното изпълнение да започне на 15 май.  
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама