Професор Светла Бъчварова: Важното за регион като Търговище е да се запазят областните и общински болници

19:35, 21 мар 17 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професор Светла Бъчварова обсъди проблемите в здравеопазването с ръководството на Специализираната очна болница „Д-р Тасков“ в Търговище.

„Нашата цел е да гарантираме здравна политика, която ще осигури равнопоставеност, достъпност, качествено и навременно медицинско обслужване“, посочи водачът на листата за народни представители от коалиция „БСП за България“.

„Важното за регион като Търговище е да се запазят областните и общински болници, а в малките населени места - оптимизиране и модернизиране на спешната помощ“, допълни Бъчварова.

 


Премахване на скритите форми за допълнително заплащане, както  и напълно безплатно обслужване на здравноосигурените лица са сред приоритетите в програмата на БСП.

Светла Бъчварова разгледа очната болница и остана впечатлена  от нивото на медицинска дейност, която тя предлага.

Специализираната болница е официално открита през 2008 година и е с определена акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност „отлична”.

Ръководена от принципът, че в неделя изборът на хората трябва да бъде информиран,  днес кандидатът за народен представител от левицата се срещна и с работниците и ръководството на търговищката фирма „Лира“.

Тя ги запозна с програмата на коалиция „БСП за България“, чийто приоритет е социалната политика с грижа за хората.

 


„Обвиняват ни в популизъм, но според нас опонентите ни не могат да смятат“, каза професор Бъчварова. По думите й още с приемането на бюджета за следващата година, 39% могат да бъдат отделени за социални плащания, стига да има политическа воля за това.

„Ние ще работим за доходите на всички и това ще стане още от следващата година“, категорична бе Бъчварова и допълни „Трябва да има промяна и ние искаме да я направим“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама