Над 2000 корпоративни декларации са подадени в Търговище

09:23, 22 мар 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До момента в офиса на НАП в Търговище  са подадени 2075 корпоративни декларации, като 1639 от тях са изпратени по Интернет, подписани с електронен подпис. На хартия, в офисите на НАП и чрез пощенските станции, до сега, са подадени 436 формуляри, информираха от пресцентъра на приходната агенция.

От там припомниха, че фирмите, които подадат годишните си декларации по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лева. Тази отстъпка важи, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на формуляра, а това е 31 март. С декларацията се подава и  годишният отчет за дейността.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама