Текстовете за химн на Търговище влизат и на сесия на Общинския съвет

12:23, 22 мар 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три текста за химн на Търговище, избрани от журито за обществено обсъждане и гласуване, ще бъдат представени пред общинските съветници на заседанието им на 31 март. Внасянето им на сесията става с докладна на кмета на общината д-р Дарин Димитров, информираха от пресцентъра на местната администрация.

От там отчетоха, че в конкурса за текст за химн на Търговище са участвали общо 67 текста на автори от цялата страна и чужбина. На втория етап бяха предложени за гласуване три текста. Резултатите от вота на гражданите посочиха на първо място текст №6 „Химнът на Търговище”, който събра 77 гласа. Текст №11 „Химн на Търговище” получи подкрепа от 26 гласа, а №10 „Песен за Търговище”  9 гласа.

На свое заседание журито, определено със заповед на кмета, излъчи като свой фаворит текст №11, който събра подкрепата на 7 от общо 9 членове. Журито предлага този текст да получи награда от 1000 лв. и да бъде избран за победител в конкурса. Поощрителните награди от 200 и 100 лв. съответно да бъдат присъдени на останалите два текста, според набраните гласове.

Предстои подготвяне на музика към избрания текст, оркестрация, изпълнение от търговищки певци, запис на химна, утвърждаване от Общинския съвет, награждаване на победителя и официално представяне на химна на 14 май – Деня на Търговище.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама