Професор Светла Бъчварова: Предвиждаме програми, които да насърчат купуването на продукти произведени в България

14:47, 22 мар 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Необходимо е държавата на насърчи българските производители на храни, земеделците и животновъдите чрез пакет от специални мерки, не само те да разчитат на евросубсидии“, каза при посещението си в поповско  водачът на листата за народни представители от Коалиция „БСП за България“ професор Светла Бъчварова.

При разговорите си с жителите на селата Водица, Садина и Посабина бившият зам.министър на земеделието се съгласи с тяхното искане да има организации , които да гарантират изкупуването на българските плодове и зеленчуци.

„Ние ще подпомогнем производството на храни за местна консумация, като стимулираме биологичното земеделие и късите вериги на доставка, т.е. като отпаднат прекупвачите. Предвидили сме програми, които да насърчат купуването на продукти произведени в България“, посочи Бъчварова и допълни, че ако искаме да бъдем страна-членка на ЕС, която държи на земеделието си, трябва да наблегнем на производството на качествена продукция.

„Приоритет в програмата на БСП е държавата да финансира животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството, но на база реално произведена продукция, както и приемането на програма за достъпно поливно земеделие“, каза още Светла Бъчварова и окачестви като грешка закриването на Агенцията по хидромелиорации.

„Като специалист, работил цял живот в сферата на земеделието, аз знам какво е необходимо да се приеме законово, за да се гарантира защита на собствеността и ефективното стопанисване на земята“, каза в заключение кандидатът за народен представител от Коалицията „БСП за България“. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама