Подготвя се 240 традиционен пролетен панаир в Търговище

14:58, 22 мар 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Запазване на цените за участие в 240 традиционен пролетен панаир „Изложение Търговище 2017” предлага зам.-кметът Валентин Велчев на общинските съветници. В докладната, която ще бъде разгледана на заседание следващата седмица, са фиксирани 50 лв. за кв. м. изградена модулна площ в залите и 40 лв. за свободна закрита. 20 лв. е тарифата за кв. м. за шатрите. Свободната открита площ до 50 кв. е 15 лв. за кв. м. От 50 до 100 кв. м. на открито е 13 лв., а над 100 кв. м. 10 лв.  Цените са без ДДС.

Общинската администрация предлага запазване на тарифите след извършено проучване сред участници, които потвърждават, че цените са преференциални и няма нужда от намаляване, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там допълниха, че таксите не формират печалба за Общината, която финансира програмата и издръжката със собствени средства и съдействието на спонсори.

240 пролетен панаир в Търговище ще се проведе от 8 до 14 май. В ход е подготовката и на съпътстващата програма. При набелязване на събитията организационният екип се съобразява и с предложенията, постъпили от граждани по време на допитването, което беше обявено на сайта на Общината.

Предвиждат се тематични дни на виното, меда, хляба и тестените изделия, кулинарни демонстрации и изложби. Организира се бирфест, който ще продължи два дни. За участие в съпътстващата програма ще бъдат поканени  кулинарите Иван Звездев и Йонко Дяков. Съобразно финансовите ресурси и ангажираността се водят разговори с известни фолклорни, поп и рок изпълнители.

През настоящата година Община Търговище акцентира върху разнообразяването и обогатяването на съпътстващата програма, за да започне поетапно възраждане и на търговска част. Тя е ограничена и заради невъзможността да се използва третата зала на Художествената галерия „Никола Маринов”. За ремонт на залата, която е със сериозни повреди по стените и покрива след пожар, са нужни над 1 млн. лв. Финансирането на ремонтите е невъзможно да бъде осигурено от собствени бюджетни средства и ръководството на Общината търси целева държавна подкрепа за възстановяването на обекта.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама