Хванаха ТИР натоварен с ”предизборни” пакети с храни

17:39, 22 мар 17 25 742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пакети с храни, за които се предполага, че една от политическите партии е планирала да раздава на избирителите, са били разтоварени в склад за пестициди в град Омуртаг. Това стана ясно от изявление на говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова.

Поводът е разследване за купуване на гласове в Добрич, където по думите на Анраудова става дума за доста мащабна схема.  По сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени 970 пакета с хранителни продукти.

"Всеки пакет е от около 10 кг. и съдържа трайни хранителни продукти, като боб, леща, олио и други. Част от тези хранителни продукти са били разтоварени в Омуртаг в склад за препарати за растителна защита", посочи Румяна Арнаудова. Тя допълни, че Автомобилна администрация извършва проверка на товарния автомобил, както и Агенцията по безопасност на харните и КАТ. .

„Акцентът на прокуратурата е да се установи лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила", обясни тя.

Стана ясно, че  предстоят разпити на свидетели, включително и шофьорът. Съмненията са, че хранителните продукти са били предназначени за раздавани, за да се мотивират хората да гласуват за дадена партия.  
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама