Йорданка Георгиева, водач на листата на коалиция "АБВ - Движение" 21 в Търговище: "Очакват ни дни на отминалото бъдеще"

12:49, 23 мар 17 / Политика 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предизборната кампания е към края си и в последните метри до финала се затвърждава убеждението, че на 26 март ни трябва единност. Трябва да погледнем към политическите формирования, които зоват към сплотеност с действията си. На думи всички са силни, но през изминалите двайсетина дни се нагледахме на какви ли не добре режисирани, но зле изиграни изпълнения. Видяхме водачи, които скитаха самотни като трапери, изоставени и отхвърлени. Имаше организации, които със злословия и арогантност отхвърляха колегиални жестове. Убеждаваха, че външният за търговищка област човек може дотолкова да се привърже към региона, че едва ли не да го счете за роден.  Втълпяваха, че Народният представител ще си върши работата съвестно все едно дали е от Търговище или не е. През последните дни започнаха да пристигат автобуси, които докараха хора подкрепящи една формация, която не е съвсем сигурно колко е подвластна на „българския национален интерес” и „териториалната цялост” на страната.

Тези примери, съвсем накратко изказани, са само част от общата картина на разделение. Самото сепариране на отделни фракции и групи, говори за духовната нищета, която се шири все повече и затиска все по-силно обществото. Това не вещае нищо добро. Ако някой внесе нотка позитивизъм и не отвърна на неприятното отношение, смея да кажа, че това бяхме ние от АБВ и Движение 21.

Нашите послания бяха ясни. Ние говорихме за силна Държава. Това според нас означава възраждане на духовността, културата, ценностите. На родолюбието и националното самочувствие. Обединение в името на националните интереси и цели. Ние бяхме тези, които прокараха тезата за намеса на Държавата в икономиката, но не да се меси в бизнеса, а да развива сектори, важни за благоденствието на народа и за националната сигурност. Икономика, в която работещите не са подложени на експлоатация и се чувстват справедливо заплатени. Подкрепа на малкия и средния бизнес, на предприемчивостта, особено на младите хора.

 


Силна Държава означава и социална сигурност. Държава, която подпомага не само социално слабите и уязвимите, но и всеки гражданин според нуждите, материалното и социалното му положение. Чийто приоритет са младежите и безработните, младите семейства, раждането и отглеждането на децата, достъпното и качествено образование и здравеопазване, достойния живот за възрастните.
Странно или не това бяха основните теми, които засягахме в многобройните си срещи с хората. Малцина ни питаха за магистрали и тротоари. Почти никой не обвиняваше демокрацията, че му е взела малко или много. Обяснявахме как ще се получи всичко. Споделяхме, че не толкова липсата на пари е проблем, а тяхното разпределение.
Коалиция „АБВ - Движение 21” е силата, която знае как да реформира образованието и да сложи край на порочната практика на делегираните бюджети. Нееднократно сме заявявали, че тази система не дава резултат и ние ще се борим за образование, което да подготвя грамотни, знаещи и можещи млади хора. Което създава навици за труд и зачитане основни ценности – любов към родината, семейството, морал, уважение. Можем и знаем как!
Аз съм част от тази политическа сила. Част съм и от региона на Търговище. Вярвам, че мога да бъда народният представител, който обединява, защото съм вярна на европейския принцип, че можем да сме единни в многообразието.
Ако на 26 март не застанем заедно и с гласа си не дадем път на разума ни очаква отново да се повтори онова, което не искам е да се връща. Аз го наричам „дни на отминалото бъдеще”. Отново ще създадем креатура с генома „КОЙ”, която ще имплантират във властта. Следващата мутация ще бъде тежка.
Затова, дръзвам да призова за повече разум в изборния ден, а той е скрит под номер 8 в интегралната бюлетина. 
 
 Йорданка Георгиева 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама