Професор Светла Бъчварова: Социална държава с правила, сигурност и справедливост е възможна единствено с бюлетина номер десет

16:57, 23 мар 17 / Политика 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нужна е не подмяна, а промяна и това може да стане единствено с бюлетина номер десет на 26 март!“, каза по време на срещата си с жителите на град Опака кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ в 28 МИР професор Светла Бъчварова. 

Заедно с нея пред опаченци бяха представени и останалите в листата. Светла Бъчварова коментира още :„Наложителен е нов финансов модел на управление на болниците и училищата, който да е различен от принципа „парите следват пациента“ и „парите следват ученика“, за да бъде българското здравеопазване достъпно и качествено и да не се закриват повече български училища е необходимо държавата да се намеси“. 

В отговор на питане професор Бъчварова каза, че е важно да се направи закон за финансиране на планински и полупланински райони, какъвто е Опака и това е част от т.нар „Общоселска политика„ на ЕС. 

„Да върнем държавата в икономиката“, призова третият в листата инженер Николай Черкезов, а поставеният под номер четири Илия Илиев подчерта че е крайно време социалните плащания да бъдат обвързани с минималната работна заплата. По­-късно днес професор Светла Бъчварова посети село Гагово. Тя се срещна с неговите жители, които запозна с програмата на левицата, с която ще се гарантира добър живот на 8 милиона българи, така че нито един от тях да не остане на и под прага на бедност. 

Кандидатът за народен представител гостува в домът на Иван и Йонка Илиеви, които са превърнали част от къщата си в кът от капанския бит и култура. „Като село намиращо се между два града, нашата идея е да превърнем Гагово в село от градски тип, но за това ще ни е необходима вашата помощ“, се обърнаха жителите му към Светла Бъчварова и допълниха, че ще бъдат по­-конкретни в исканията си когато тя стане депутат. 

Социална държава с правила, сигурност и справедливост е възможна единствено с бюлетина номер десет в неделя - ­26 март, категорични са от Коалиция „БСП за България“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама