Партии премахнаха плакати от дървета след предупреждения от Община Търговище

18:05, 23 мар 17 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрольорите от Община Търговище съставиха констативни протоколи на всички партии, регистрирани в Районната избирателна комисия в Търговище, за недопускане нерегламентираното разлепяне на агитационни материали на територията на общината.

Вчера са дадени указания на политическа партия да премахне плакати, поставени на дървета на крайречния булевард. Днес предупреждение е направено на друга партия да отстрани предизборни материали от дървета. И в двата случая е престъпено към незабавно изпълнение, установиха проверки на служителите на Общината. Има единични случаи на плакати, поставени на стълбове и автобусни спирки, които също трябва да бъдат премахнати.

Тиражираните снимки в социални мрежи на крайпътни дървета, облепени с предизборни плакати, не са от територията на община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Проверки в парковете и зоните за отдих не установиха такива нарушения.

Според Наредбата за обществения ред, санкцията за разлепяне на агитационни материали, извън определените места, е от 50 до 200 лв. Тя ще бъде налагана на отговорните лица при повторно установяване на такива нарушения, тъй като констативните протоколи имат характер на предупреждения и ще бъдат последвани от актове и наказателни постановления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама