Чистят край общинските пътища в Търговище

10:00, 24 мар 17 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна организирано почистване на отпадъци, подрязване на клони и храсти край общинските пътища, информираха от пресцентъра на местната администрация. Дейностите са възложени на Общинско предприятие БКС, кметовете и наместниците на населените места.

В ход е подрязването на клони и храсти край общинските пътища и входно-изходните артерии на град Търговище. Почистването се извършва в  7 направления: Надарево, Макариополско, Съединение, Дралфа, Лиляк и Кралево. В тях се включват и 38 съседни населени места. Подрязването трябва да приключи до 26 април.

 


Община Търговище е изпратила също писмени уведомления за почистване около общинската пътна мрежа до всички кметове и наместници на населените места. Действията им за ликвидиране на образуваните локални сметища от битови, строителни и други отпадъци трябва да приключат до 28 април.

След 10 май се очаква да бъде извършена проверка от РИОСВ – Шумен. При установяване на непочистени терени ще бъдат съставяни актове за административни нарушения и наказателни постановления, предупредиха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама