Професор Светла Бъчварова се срещна с жители на антоновски села

17:46, 24 мар 17 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес кандидатът за народен представител и водач на листата на коалиция „БСП за България“ от Търговищки избирателен район професор Светла Бъчварова се срещна с жители на Антоновски села.

Първата й среща бе със земеделски стопани от Моравка  и Търновца. Те споделиха своята болка от липсата на субсидии за малките стопанства и от завземането им от едрите арендатори.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

„За това е необходимо държавата да се заеме с бъдещето на малките и средни стопанства, а това ще стане като ги подпомага с отпускане на кредити за да могат да се кооперират тези производители и преработватели“, обясни професор Бъчварова. “Ние предлагаме да се въведе контрол на „тавана“ на субсидии по линия на директните плащания за големите стопанства чрез налагане на система за установяване на допустими разходи и наети лица“, допълни тя.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

Според Бъчварова е важно подпомагането на производство на храни за местна консумация като се стимулира биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ и чрез програми, насърчаващи купуването на продукти, произведени  в България.

Кандидатът за народен представител от БСП посети и село Черни Бряг. Тя запозна жителите му с програмата на левицата като акцентира върху социалните мерки, които се предвиждат .

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

„Днес ключовата дума е „промяна“ , каза  професор Бъчварова. Промяна най-вече в социалната сфера, за да няма повече „работещи бедни“ и гладуващи хора в страната. Ние ще подкрепим финансово младите семейства и възрастните хора. Предлагаме размерът на минималната работна заплата да се обвърже с темпа на увеличение на средната работна заплата, ще предприемем и първите стъпки към семейното подоходно облагане и плавен изход от „плоския данък. Необходимо е преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите пенсии“, каза в Черни Бряг Светла Бъчварова.

Снимка: Коалиция „БСП за България“ Търговище

Професор Бъчварова посети и Националния детски комплекс "Ястребино" и паметникът край него, където поднесе цветя в знак на почит на загиналите за народна свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама