200 полицаи ще пазят изборите в Търговище

09:00, 26 мар 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Охраната на изборните помещения в област Търговище през изминалата нощ е протекла нормално, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и РИК. До момента няма постъпили данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. 

За осигуряване на охраната на избирателните секции в област  Търговище са ангажирани над 200 служители на полицията и пожарната, които отговарят за реда и спокойствието в региона. 


В  изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, припомниха от Дирекцията.

Служителите от звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОД МВР-Търговище ще издават и в днешния ден удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, за да могат тези граждани да упражнят правото си на глас в изборния ден. 

От 21 март до момента в областта са издадени 19 удостоверения. От полицията припомниха, че в днешния изборен ден звената на „Български документи за самоличност“ в областта  работят от 8,30 до 19,00 ч. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден - 26 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама