Изборният ден в област Търговище приключи без инциденти

21:04, 26 мар 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към  20.30 часа приключиха работа и последните избирателни секции в област Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Няма удължаване на изборния ден. Охраната на полицията ще продължи до предаването на изборните материали в РИК-Търговище. 

В края на изборния ден обстановката в областта остава спокойна. Не са допуснати сериозни инциденти и нарушения на обществения ред, застрашаващи нормалното провеждане на изборите. Председателят на РИК Търговище Гергана Цонева съобщи, че има постъпили сигнали и жалби за нарушения на изборното законодателство, но при извършените проверки, такива не са констатирани. Един от сигналите - за купуване и продажба на гласове в град Омуртаг, своевременно е прехвърлен към  компетентните органи.

В сектор“Български документи за самоличност”  в ОД МВР-Търговище и в звената му в Районните управления в Попово и Омуртаг в деня на вота са издадени 10 броя удостоверения за гласуване заради случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност, с които удостоверения гражданите да могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Броят на издадените удостоверения за гласуване от 21 март до приключване на изборния ден е 29.

След приключване работата на РИК, бюлетините ще бъдат охранявани до предаването им в Централната избирателна комисия, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Окончателните данни за избирателната активност в област Търговище ще могат да бъдат предоставени утре, тъй като ЦИК не изисква на районните избирателни комисии данни за избирателната активност в края на изборния ден.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама