Санкционират водомайстори за некачествена вода

09:10, 28 мар 17 25 639 Шрифт:
Автор:

210 проверки на обекти с обществено предназначение извършиха здравните инспектори в Търговище за две седмици.

За констатирани нарушения на здравните изисквания са съставени 3 акта на водомайстори, обслужващи населени места от общините Търговище, Омуртаг и Антоново, за подаване на вода с отклонения по микробиологични показатели от централно водоснабдяване до крайния потребител.

Издадени са и 8  предписания. Половината от тях са на технически ръководители от общините Търговище, Омуртаг, Антоново и Попово за провеждане на проучване на причините за подаване на вода с влошено качество по микробиологични показатели и за недопускане подаване на вода с повишено съдържание на хлор до консуматора. Предупреждение е получил и кмета на населено място от община Антоново за поставяне на уведомителен надпис на местна чешма, предупреждаващ населението, че водата е негодна за пиене. Три са предписанията до учебни заведения за провеждане на спешни ремонти, осигуряване на топла течаща вода и контрол за спазване указанията на производителя при приготвяне на дезинфекционен разтвор.

Проверени са 144 обекта с обществено предназначение и 33 лечебни заведения  относно забраната за тютюнопушене на закрити обществени и работни места и детски площадки. Не са констатирани нарушения, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама