Питат родители от Търговище, доволни ли са от детската градина

07:00, 29 мар 17 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


„Какво най-много ви харесва в услугата детска градина? Какви трудности срещате при използването й? Промени ли се нещо в градината на Вашето дете след връщането на таксите? Какво си мечтаете да е детството на малките деца във вашето населено място?” Тези и още въпроси, свързани с услугите за деца и по-конкретно детската градина, бяха зададени по време на фокус групи с родители от Търговище и селата Руец и Лиляк. 

Снимки: Клуб на НСО Търговище


„Много ли са децата във вашето село, които не посещават детска градина? Какво трябва да се промени, за да не отпадат от образователната система толкова рано?” Това пък бяха попитани родителите на малчугани от селата Буховци и Пробуда, където няма детска градина, както и почти никакви услуги за деца. 
"Резултатите от фокус групите, както и други въпроси, свързани с ранното детско образование ще бъдат обобщени в доклад, който ще се представи на компетентните институции в Търговище. 


Всички родители, които искат да вземат отношение по тези въпроси могат да дадат мнението си в интернет анкета. Още над 60 родители от селата ще имат възможност да отговорят индивидуално на въпросите за образованието на техните деца." обявиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище, които са инициатори на допитването.

Снимки: Клуб на НСО Търговище


То е част от проект, целящ осигуряването на достъп до ранно детско образование за всички деца, финансиран от Институт „Отворено общество” - Будапеща. По него се предвижда обучение на участници в Обществените съвети, както и застъпнически кампании и дискусии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама