Намаляват капацитета на дома за стари хора в село Гърчиново

08:47, 30 мар 17 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С намален капацитет ще работи Домът за стари хора в село Гърчиново община Опака. В момента, местата за настаняване там са 45, но от тази година те ще бъдат намалени на 37.

Това стана ясно по време на заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа (ОССВП). Заседанието води заместник областният управител Недко Иванов. Пpeдcтaвени бяха гoдишните отчети и планираните coциaлни ycлyги зa настоящата година на петте oбщини от област Търговище.

 


„Поради трайна тенденция за непълняемост на Дома за стари хора в село Гърчиново, се предвижда поетапно намаляване на капацитета му и извеждане на възрастните хора в по-малък дом или трансформиране в резидентна грижа.”, съобщи в отчета си заместник-кметът на Опака Мехидин Кадиров.

 


Директорът на Регионална дирекция социално подпомагане (РДСП) - Търговище Гергана Георгиева уточни, че това се прави в изпълнение на заповед, издадена от директора на Агенцията за социално подпомагане (АСП), като причината е трайната тенденция за намаляване броя на потребителите на услугата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама