Община Търговище въвежда допълнителен контрол за почистването на улиците

11:40, 30 мар 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилване  контрола върху качеството на почистване, с изготвяне на график по дни за улиците, които ще се чистят; отчет за свършената работа и контролен лист, с извършени проверки, въведе Община Търговище. Така дейностите по събиране на инертните материали, помитане и миене, ще се отчитат само след проверка на място от отговорните служители от администрацията.

До въвеждането на допълнителната система се стигна след проверки от кмета  д-р Дарин Димитров и секретаря Христалина Халачева. Проведена беше и среща с ръководството на БКС за набелязване на мерки за подобряване на организацията на работа и ефективността й. На контрольорите на Общината е възложено да изготвят списъци с непочистени улици, за да се набелязват райони и да се проследява ежедневното изпълнение на работата.

От БКС е изготвен график на миенето на улиците до края на месец май. В първоначалния вариант са включени 14 от основните улици, по които има по-интензивно движение. Списъкът ще бъде допълнен, а сроковете за дейността скъсени.

При обход в района на бул. „Сюрен” е установено, че има и невъзстановени настилки след прокопаване за полагане на кабели в участък от паркинга зад търговския комплекс, както и на площта пред магазините. По протежение на бул.”Цар Освободител” и „Митрополит Андрей” има въздушен кабел. По дърветата на ул.”Паисий” и други са залепени множество некролози, което също е нарушение.

На партиите, разлепили агитационни материали за изборите, се напомня, че имат срок една седмица след вота да ги премахнат. От 3 април ще бъдат налагани санкции, които са от 1000 до 5000 лв.

Проверките на ръководството на общината продължават и при неизпълнение на възложените задачи ще бъдат взети мерки, спрямо отговорните служители.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама