Засилват охраната около битака в Търговище

14:35, 30 мар 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, секретарят Христалина Халачева и главният инженер Димо Димов проведоха среща с  представители на живущите в квартала, в който се провежда битакd.  Основното искане на гражданите е да бъде намерено решение за справяне с шума, подобряване на реда при провеждането на битпазара и благоустрояване на пространството.

Д-р Димитров информира, че вече е провел разговори с Районното полицейско управление и ръководството на „Общински пазари” за въвеждане на нова организация на пазарния ден. Полицейската охрана на жилищните пространства около ул. „Скопие” ще започне от обяд в четвъртък. Така ще бъде предотвратено незаконното пренощуване на търговци в автомобили в квартала. Предвиден е и по-засилен контрол за ограничено допускане на автомобили, забрана за монтиране на търговски маси извън определеното за целта място и стриктно спазване на обществения ред в петъчния ден.

„Очаквам предприетите действия да прекратят дългогодишния безпорядък в района и  нарушаването на спокойствието на жителите там”, сподели д-р Димитров.

Тази година ще бъде възложено цялостно проектиране за поетапно благоустрояване на квартала. То ще включва подробно техническо задание и провеждане на обществено обсъждане. След изготвянето на проекта ще бъде направен разчет на нужните средства и план за осигуряването им.

"Подобни намерения е имало през 70-те години, но плановете не са били реализирани и в квартала не са правени сериозни благоустроявания. За цялостното решаване на натрупаните проблеми ще са нужни крупни инвестиции, които могат да се залагат поетапно, тъй като няма възможности за кандидатстване по европейски програми. Осигуряването на такъв ресурс от местния бюджет е невъзможно в рамките на едва или две календарни години." информираха от пресцентъра на общинската администрация.

От там съобщиха, че най-компрометираните околоблокови и улични участъци ще бъдат временно възстановени с фрезована асфалтова маса през следващата седмица.

В района вече са поставени колчета, които да ограничават навлизането на автомобили. На място, за последващи спешни действия, ще бъде направена проверка в петъчния ден от гл. инженер и секретаря на Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама