Седмокласничка от Търговище отива на националния кръг от олимпиадата по география

07:52, 02 апр 17 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученичка от Търговище се класира за националния кръг от олимпиадата по география и икономика. Седмокласничката Радостина Богословова от I Основно училище  „Христо Ботев“ ще участват в най-високия етап от образователната инициатива в края на месец април в Пловдив.

Тя ще се състезава със свои връстници от цялата страна в състезателна група VII клас. "Нейната задача ще е доста трудна, но талантливото момиче е свикнало с учебните предизвикателства, защото е редовен участник и победител в олимпиади, състезания и конкурси още от пети клас. Радостина има много спечелени награди от извънкласни инициативи, свързани с различни научни области. Поредният успех за нея и голямо предизвикателство е националният кръг на олимпиадата по география, като амбициозната седмокласничка вече преодоля конкуренцията на своите връстници от цялата страна, достигайки до най-високия етап от престижната инициатива." обясниха от училището.

От там допълниха, че ръководител на достойно представилата се ученичка е Царина Куюмджиева – старши учител по география и икономика, чиито непрестанни усилия за високо ниво в подготовката на учениците дават значими резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама