Деца от Омуртаг станаха лесовъди за ден

19:55, 02 апр 17 25 842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование се включиха в националната инициатива „Лесовъд за един ден”, която се проведе в община Омуртаг, област Търговище. Със събитието се постави началото на традиционната Седмица на гората, която тази година ще премине под мотото „Гората е живот”.

 

Със съдействието на ръководството на ДГС „Омуртаг” в лицето на директора инж. Росен Русинов и зам.-директора инж. Йордан Бейчев децата със специални образователни потребности обогатиха своите знания и умения за опазване на зеленото богатство. Учениците участваха в организираната интересна викторина  и с радост влязоха в ролята на лесовъди.


Под ръководството на Виолета Тодорова и Татяна Йорданова малките приятели на гората се включиха и в засаждането на храсти и млади дръвчета в двора на ресурсния център. Учениците изразиха готовност да се грижат за растенията и занапред.

 

Инициативата „Лесовъд за един ден” се превърна в истински празник за децата, за които служителите на горското стопанство бяха приготвили много награди и изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама