Национално признание за училищен вестник от Търговище

17:39, 05 апр 17 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първо място в национален конкурс получи  екипът, създаващ училищния вестник „ 6+” в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „ Алеко Константинов” от Търговище.  

Възпитаниците на гимназията  се включиха  в петото издание на ученическия журналистически  конкурс „ Григор Попов” в категорията  „ Ученически вестници – Електронни вестници”, възрастова група 9 - 12 клас , като  по  регламент  представиха  два  броя на „ 6+”  за учебната  2016 / 2017г. 

На официалната церемония по награждаването на победителите, която се проведе в НЧ „ Развитие 1869”  в . Разград, представители на журналистическия екип и ръководителката им Милена Драгнева бяха удостоени  с  Грамота за първо място и плакет с образа на Григор Попов, чието име носи конкурсът.  

"За учениците първото място е висока оценка за техния труд, за стремежа им да наблюдават света около себе си, да го отразяват през своите очи и да предават позитивни послания на съучениците си. Наградата, присъдена от компетентно жури, носи удовлетворение на младите журналисти , дава им самочувствие и увереност да  търсят личностна изява и да постигат успехи не само в избраната професионална област." споделиха от учебното заведение.

 Националният  ученически журналистически конкурс  „Григор Попов” се организира от ЦПЛР - в Разград, с подкрепата на Община Разград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата и Регионално управление на образованието - Разград. Основната му тема е „Светът под лупа“, а целта – да популяризира личността на Григор Попов, да провокира участниците да пишат по вълнуващи ги  теми и проблеми, излагайки личностна позиция, да възпитава в социална и гражданска ангажираност, в човечност, милосърдие, съпричастност. 

В тазгодишното издание на конкурса участваха млади журналисти от 41 населени места от страната, а журито класира 244  творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама