Започва конкурсът за най-привлекателно околоблоково пространство в Търговище

08:50, 07 апр 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище отново обявява конкурс за най-привлекателно околоблоково пространство, информираха от пресцентъра на местната администрация. В него може да участва всеки, който полага грижи за облагородяването на терените около жилищната му сграда. Записването за участие е от 7 до 18 април в стая 5, етаж 2 в сградата на Община Търговище.

Оценяването на околоблоковите пространства ще се извърши на 19 април от комисия от експерти на общинска администрация. Основните критерии, носещи точки в класирането са естетическия вид на околоблоковото пространствоq разнообразието на използваните растителни елементи, като цветя, храсти, дървета, наличие на парково оборудване като кошчета, пейки, беседки, настилки, пътеки и други, използване на отпадъчни материали за аранжиране на пространството, площта на поддържаната територия и устойчивостта на инициативата. 

Под внимание ще се вземе и броя на лицата, участващи в изграждането и поддържането на околоблоковото пространство, като всички те трябва да бъдат представени в списък с имена и подписи. Община Търговище ще толерира участниците, които се включват за първи път в конкурса с предвидени допълнителни точки. Оценка ще носят и решения от общо събрание на етажната собственост за участие в конкурса и за използването на спечелената награда.

Наградените ще бъдат стимулирани със средства за поддръжка на терените, като за първо място за предвидени 200 лв., за второ 150 лв. и 100 лв. за трето място. Сумите ще бъдат връчени срещу представена фактура, доказваща че средствата са изразходвани за облагородяване на околоблоковите пространства. Победителите ще бъдат обявени на празничен концерт, посветен на Деня на Земята, на 21 април от 17 часа.

Повече подробности за конкурса може да се получат на телефони: 0601/68686 и 0601/68638.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама