Областният управител на Търговище участва в заседание на Североизточния район

09:01, 07 апр 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Търговище Валери Симеонов взе участие в Регионалния съвет за развитие в Североизточен район. Заедно с колегите си от Варна, Добрич и Шумен той отчете дейността през миналата година на ръководения от него Областен съвет за развитие.

 


След назначаването на служебно правителство и на нови областни управители на три от областите в североизтока бяха актуализирани представителите на Съвета в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми 2014-2020. От изнесената по време на заседанието информация стана ясно, че през миналата година в региона са сключени общо 284 договора за изпълнение на проекти на обща стойност близо 275,6 млн. лева. Изплатените средства възлизат на почти 32 млн. лева, което е около 12% от договорената стойност на проектите.  По Програмите за Европейско териториално сътрудничество са сключени 13 договора, на обща стойност над 4,7 млн. лева, както и 483 договора на обща стойност над 15,2 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони. 

 


В продължение на темата за развитието на района в дневния ред на заседанието бяха включени и обсъдени въпроси, свързани с ключови за Североизточен район секторни политики, като научно-технологичното развитие, иновациите и усвояването на преки чуждестранни инвестиции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама