Кметът на Търговище поздрави здравните работници

09:42, 07 апр 17 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специален поздрав до лекари, медицински специалисти и здравни работници по повод професионалния им празник изпрати кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. В него той припомня, че 7 април по традиция обединява признателността към усилията на работещите в здравеопазването и е повод за благодарност към хората, чиито професии са посветени на здравето и живота, на надеждата и изцелението.

"От древни времена тези професии са смятани за висша привилегия, защото те държат в ръцете си най-скъпоценното богатство, онова, пред което всички сме равни. Да спасяваш, да даряваш живот и утеха, да връщаш вярата в живота. Това е голямата лична награда за всички, посветили се на здравето. И макар, че днес предизвикателствата и проблемите са много. И макар, че битките в отстояване на високите професионални стандарти, в условията на ограничения, са ежедневие, нека ни е честит празникът." се казва в обръщението на градоначалника.

Той се обърна и към всички граждани, подчертавайки, че   проблемите на лекарите и работещите в здравеопазването са общи проблеми на обществото. "Трябва да сме обединени, когато отстояваме по-добра организация и финансиране на болниците, средства за квалификации и оборудване, за профилактика и разяснителни кампании. Здравето е наша обща грижа! И нека уважението е взаимно, независимо от проблемите. Нека усмивката и добрата дума са част от всеки ден." призова кметът и пожела на всички здраве, повече разбиране и повече вяра.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама