Споделено работно място въведе училище в Търговище

06:59, 09 апр 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иновативна практика на споделено работно място въведоха във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“  в Търговище. Това е педагогическа практика, която създават учители по български език и литература - Симона Панова, млад и амбициозен, новоназначен в училището учител, и Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.

"Споделяйки периодично едно работно място, двете се стремят да бъдат в тон с динамичните промени в образователната система. Една от формите на модела е изнасянето на уроци в разменени класове. С интерес учениците от Х в клас работиха с Панова, другия учител, по темата „Българска възрожденска поезия“, а от VІ г клас – с Филева, по темата „Употреба на домашни и на чужди думи в текста“. ", разказаха от гимназията.

Други форми на споделено работно място са съвместното организиране на извънурочни дейности, на педагогически лаборатории по основни въпроси на методиката на преподаване, групови дейности за работата с родителите и т. н.

"Този модел на наставничество помага на новия учител да се адаптира към професията, да се приобщи към педагогическия екип на училището, мотивира го към професионално израстване.", категорични са от училището. От там информираха, че това са част от дейностите, произтичащи от Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри и на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността .снимки Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“  в Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама