Да се пътува без високи скорости и рискови изпреварвания препоръчаха от Пътна полиция

09:09, 11 апр 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверете техническата изправност на автомобила, планирайте пътуването си така, че да избегнете натоварените часове и запазете спокойствие, ако попаднете в колона от автомобили. Това са част от препоръките, които отправи Областната дирекция на МВР в Търговище към всички шофьори, които плануват да пътуват през предстоящите празнични дни. 

"Топлите дни предполагат повишаване на интензивността на движението по пътищата на страната. Активност се отчита и по отношение на управлението на двуколесни пътни превозни средства - велосипеди, мотопеди и мотоциклети. Нови и не дотам опитни шофьори добиват псевдоувереност и сядат смело зад волана, отправяйки се на дълъг път. Неправоспособните водачи необмислено карат коли и мотоциклети, рискувайки не само своя живот. Образуването на колони и задръствания на изходните и входните артерии на големите населени места и на граничните контролно-пропускателни пунктове все по-често са нещо обичайно. След зимата и обработването на улиците и пътищата с различни препарати срещу лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности. Компромисите, които сме склонни да правим заради празничното настроение, не бива да ни прави небрежни към собствената ни сигурност и тази на нашите близки." предупреждават от  „Пътна полиция“.
 
От там препоръчаха на път да се тръгва с изправно превозно средство и предварително да бъдат проверени спирачките, гумите, чистачките и светлините. Според специалистите е най-добре да се шофира през светлата част на деня и да се кара с разумна скорост, включително и да не се правят рискови опити за изпреварване, когато колата попадне в колона, както и да се дистанция. 

"Не правете компромис със себе си и близките си и не предоставяйте управлението на автомобили на неправоспособни и/или на употребили алкохол хора. Приберете ключовете за колата или мотоциклета на сигурно място, ако има опасност неправоспособният ви син или дъщеря да го подкарат без разрешение. Възпрепятствайте управление на моторни превозни средства от неправоспособни. Не допускайте вашият шофьор да превишава скоростта и да извършва рискови изпреварвания, защото при злополука потърпевши ще бъдете и вие." съветват от полицията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама