Близо хиляди проверки за пушене на закрито направиха здравните инспектори в Търговище

07:00, 13 апр 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1129 текущи проверки на обекти с обществено предназначение в област Търговище са извършили здравните инспектори през първото тримесечие на годината.  Обект на контрол са били забраните за пушене в закрити обществени места и за продажбата на алкохолни напитки на непълнолетни.

Повече от 200 са проверките на детски и учебни заведения, над 100 на обекти за хранене и развлечение, приблизително по 150 на лечебни заведения и на детски площадки. Инспектирани са още  магазини, фризьорски салони, кметства, хотели, аптеки и обществен транспорт.  В някои от обектите са извършени многократни проверки, отбелязаха от Регионалната здравна инспекция. 

От там отчетоха, че в 3 заведения и хранене и развлечение и 1 лечебно заведение се допуска тютюнопушене. Съставени са 2 акта на юридически лица и 4 на физически лица, както и 8 предписания. Издадени са 6 наказателни постановления на обща стойност 3 200 лева.
 
Относно продажбата на алкохолни напитки на лица под 18 г. са извършени 156 проверки. констатацията на здравните инспектори е, че такива нарушения не се допускат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама