Ученици от Попово обменяха опит с връстници от Европа

09:33, 18 апр 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Група от 7 ученици и 2 учители от Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Попово участваха в ученически обмен в румънския град Инторсура Бузаулуи. Инициативата е част от проект „Отлични учители, отлични ученици“ по програма Еразъм плюс.

Българските младежи се срещнаха представители на партньорските училища от Полша, Испания, Словакия,Турция и домакините от Румъния. Темата на срещата беше различията в начина на живот на бедни и богати и как образованието се отразява на жизнения стандарт на хората. Организиран беше уъркшоп, където учениците създадоха кратки филмчета по предварително зададени казуси по темата. 

"По време на срещата бяха представени традиции на партньорските страни, свързани с пролетните празници. Нашата група представи обичая Ладуване, в който се включиха и девойки от партньорските организации, извихме и българско хоро. Организирана беше кулинарна изложба на традиционни храни, както и представяне на приготвянето им. Естествено, не липсваше и културна програма. Посетихме музеи на унгарската общност в региона, замъка на граф Дракула, първото румънско училище и Черната църква в Брашов. Върнахме се заредени с много емоции, създадени нови приятелства и в очакване на следващите срещи по проекта." разказаха българските ученици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама