Ловиха пияни и дрогирани шофьори по пътищата в Търговище

11:30, 18 апр 17 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима пияни шофьори и една дрогирана зад волана хванаха полицаите в Търговище през празничните дни. Случаите са на територията на трите Районни управления - в Търговище, Омуртаг и Попово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

"Рекордьор" в употребения алкохол е 47 годишен мъж от Търговище, хванат пиян зад волана в четвъртък следобед на улица "Скопие" в града. Дрегерът показал 2,57 промила. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. Същия е бил задържан в Районното. 

В рамките на пет минути след полунощ на Великден са заловени двама пияни шофьори в село Обител на община Омуртаг. Първият на 35 години бил с с концентрация на алкохол в издишания от негов въздух 1,23 промила, а при втория на 38 години, били отчетени  1,89 промила. И двамата провинили се прекарали остатъка от нощта в ареста. 

В неделя вечерта пиян шофьор бил хванат и в източната промишлена зона на град Попово. Той бил на 48 години  от село Заветно и седнал зад волана с 2,12 промила, но отказал да даде кръвна проба. Последният случай от бюлетина на полицията е от тази сутрин, когато  30 годишен водач бил заловен по бул. „Ал. Стамболийски“ в Търговище , а пробата му показала 1,76 промила алкохол. 

Има и едно образувано бързо производство срещу 20 годишна жена от град Омуртаг, седнала зад волана след употреба на канабис. Тя била засечена в петък привечер на главния път София-Варна, в близост до бензиностанция OMW. Полевият наркотест показал, че е пушила канабис. Взета й е кръвна проба за химическо изследване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама