Откриха „Седмицата на Земята” в Търговище

15:56, 19 апр 17 25 549 Шрифт:
Автор:

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров се включи в първото събитие и откри „Седмицата на Земята” в Търговище. Стартовата инициатива беше проведена в детска градина №7 „Снежанка”.  Представена бе оперетата „Пеперудена цветна магия”. Децата от предучилищна група раздадоха и брошури с информация за опазването на планетата.

10 детски градини и 21 училища от община Търговище ще се включат с различни екологични дейности в „Седмицата на Земята”, обявиха от пресцентъра на местната администрация. Планирани са изложби, инициативи с родители, образователни дискусии, създаване на  екокътове, засяване на цветя и дървета. Ще се проведат акции за почистване на училищните пространства и за разделно събиране на хартия за рециклиране. Предвиден е още фотоконкурс „Екорепортер”, разделно събиране на хартия за рециклиране, велопоходи и други спортни събития.

На 21 април, от 17 часа, „Денят на Земята” ще бъде отбелязан с концерт пред Регионалната библиотека „Петър Стъпов”. При лоши метеорологични условия събитието ще се проведе в кафе-театъра на читалище „Напредък”.  Тогава ще бъдат наградени и победителите от конкурса на Община Търговище за най-привлекателно околоблоково пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама