Награждават победителите в екоконкурс в ТърговищеСъстезават се 120 творби от отпадъчни материали

07:00, 20 апр 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 След 18 часа всички творби, участващи в инициативата ще подредени във фоайето на Младежкия дом, който е организатор на творческата надпревара. В 18.30ч., в Концертна зала, започва награждаването на победителите, което ще е съпроводено с изпълнения на Християн Христов, Инструментално студио „Илиев”, Школата за естрадно пеене, Балет „Вега”, Балетна формация „Търговище” и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”.

Концертът е поздрав към всички участници, техните преподаватели и родители, подкрепили ги в създаването на проектите. Интересът към поредното издание на конкурса „Еко-фантазии” и тази година беше много голям – включиха се 10 колективни и над 80 индивидуални участници, споделиха организаторите, като добавиха, че получените над 120 творби са създадени с много майсторство, сръчност, въображение и мисъл за опазването на природата. "Конкурсът цели да провокира творческото мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали и да даде възможност за изява на повече деца и младежи. Предвидени са индивидуални и колективни награди за оригинална еко-идея и за висока художествена стойност.

През тази година наши партньори са Лайънс клуб – Търговище, които също ще раздадат награди за колективно и за индивидуално участие." информираха от Младежкия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама