37% от всички данъчни декларации в Търговище са подадени по електронен път

09:01, 20 апр 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

4098 са подадените до момента годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица в офиса на НАП в Търговище, като близо 1500 от формулярите са подадени онлайн с електронен подпис или ПИК.  

Всяка трета декларация за облагане на доходите е подадена по електронен път. Това сочат данните десет дни преди изтичане на крайния срок за предаване на формулярите на НАП – 2 май.    

От местния офис на приходната агенция предупреждават, че на гражданите избрали последния възможен ден за деклариране на място вероятно ще се наложи да чакат продължително. Вместо това, подаването на данъчните декларации може да стане по-лесно и бързо с безплатния ПИК, който се издава в офис на НАП. Формулярите могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 2 май.

Освен да подадат подоходната си декларация, със същия код клиентите на НАП могат да ползват и много други услуги, като например да проверят осигурителния си доход, да получат информация за сумите преведени към фонда им за втора пенсия, да получат данни за декларираните им трудови договори, да разберат колко са непогасените им задължения, да подадат всички видове данъчни и осигурителни декларации, както или искане за издаване на документ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама