Избран е изпълнител за пробива Катрафилов в Търговище

12:12, 20 апр 17 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пътинженерингстрой-Т” ЕАД ще бъде изпълнител на реконструкцията на улица „Поп Сава Катрафилов” в Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Дружеството спечели, обявената от Община Търговище, обществена поръчка. В откритата процедура са участвали още две фирми, които са отстранени, поради противоречия и несъответствия. 

Решението  не е обжалвано и следва сключването на договор с класирането дружество. До 12 май се приемат оферти и от кандидатите за участие в откритата процедура за избор на строителен надзор на обекта.

Работата по строителството на обекта, за изграждането на директното трасе, се очаква да стартира през юли. Новата свързваща улица ще бъде факт до края на годината. "Това ще стане след повече от 20 години планиране на дейността и отлагане във времето, поради липсата на финансиране." обясниха от пресцентъра на общинската администрация. 

От там припомниха, че през миналата година кметът д-р Дарин Димитров внесе мотивирано искане в Министерския съвет за отпускане на нужните средства. 1,5 млн. лв. бяха преведени по сметките на Община Търговище, за да стартират процедурите и да се направи новата разширена улица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама