Над 80 нарушения на скоростта констатираха за денонощие в Търговище

07:51, 22 апр 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

82 нарушения на скоростта за движение са засечени по пътищата в област Търговище за едно денонощие по време на специализирана полицейска операция, организирана по линия на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция „ TISPOL.

Основната й цел бе намаляване на пътно-транспортните произшествия, предизвикани от  бързото шофиране, което е главна причина за  възникване на тежки катастрофи с най-голям брой загинали и ранени както в България, така и в другите страни от Европейския съюз.

Подобна операция се провежда от TISPOL от 2013 г.71 от нарушенията в региона са засечени от стационарна камера, а другите 11 с мобилни камери, информирах от пресцентъра на Областната дирекция н МВР. Установени са два случая на управление на моторно превозно средства в населено място със скорост над 50 км/ч. Констатиран е и случай на управление на лек автомобил от 27-годишен водач след употреба на наркотичните вещества метамфетамин и канабис. В хода на акция „24 часа контрол на скоростта“ служителите на сектор „Пътна полиция“ са установили и 49 други нарушения на Закона за движение по пътищата. 

В област Търговище екипите на сектор „Пътна полиция“ следяха основно за спазване на максимално допустимата скорост на движение в населените места, главните и третокласни пътища. Бе осъществен и контрол за водачи, употребили алкохол или упойващи средства,  както и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и винетни стикери. По време на операцията в региона няма пострадали в пътни инциденти хора. Регистрирани са две леки пътно-транспортни произшествия с материални щети по автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама