Добра оценка от Министерство на културата за двата театъра в Търговище

09:03, 24 апр 17 / Култура 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Драматичен театър – Търговище се нарежда сред най-добрите театри в страната за 2016 г. Това показват резултатите от извършената комплексна оценка на държавните културни институти в областта на сценичните  изкуства. Тази комплексна оценка се дава от Министерството на културата на базата на резултати, реализирани в рамките на една година. В общата класация Търговищкият драматичен театър е на девето място със 104 от максимални 150 точки.

„Искам да благодаря на целия екип на театъра за труда, който положихме и успяхме  да се доближим до най-добрите в страната и да получим тази висока оценка. Това е много добро признание за нашия труд.”, каза директорът Петър Петров.

Някои от критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства са усвояване на нови практики в управлението, прилагане на нови технологии и използване на модерни дигитални, мултимедийни и др. технически средства при продуцирането и промотирането на спектакли, състояние на трупата и надеждност на техническия екип, както и взаимоотношения с местните власти. Оценявани са още финансова ефективност на продукцията, креативност и качество, селекции за национални форуми, номинации и награди, участие в международни форуми и турнета, PR кампании и акции, фен клубове, интернет страница и блогове.

В същата класация с добър резултат е и Кукления театър в Търговище с обща оценка от 101 точки, което му отреди 11-тото място в страната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама