Пръскат против кърлежи в Попово

11:56, 24 апр 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Масово косене и пръскане на тревните площи започна на територията на община Попово. "Поради лошото време и настъпилия валежен период третирането временно се преустановява. След спирането на валежите ще се обработят дворовете на детските градини и училищата, детските площадки, общите зелени площи в града. Обработени ще бъдат и тревните площи по цялото протежение на река Поповска.

Декаризация ще бъде извършена и на парка около Късноримската крепост „Ковачевско кале”, на всички зони около Попово, които се ползват за кратковременен отдих, както и зелените площи, които се използват за разходки на домашни любимци. Своевременно ще бъде обработено и трасето, по което се провежда ежегодно Походът по стъпките на четата на Таньо войвода, както и зелените площи на местността „Керчан баир” до село Априлово." информираха от общинската администрация.


От там обясниха, че пръскането на терените се извършва с професионални препарати, притежаващи сертификати от Министерство на здравеопазването за тази цел и са максимално безопасни за хората и съобразени с опазването на околната среда. Всички обработени площи ще се обозначават с указателни табели, съдържащи информация за препарата, с който е обработено, и времето на карентния срок, който се изисква. Той обикновено е 24 часа, през който не трябва да има посещение върху обработената тревна площ. 


От Общинска администрация уверяват, че третирането на зелените площи ще продължи, докато това е необходимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама