Трето престижно отличие от Ротари в Търговище

15:30, 24 апр 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ресторантьорът от Търговище Тодор Янакиев получи едно от най-високите отличия на Ротари Интернешънъл – значка „Пол Харис фелоу”. Тя му бе връчена по време на благоворителен пролетен бал в Търговище от Наско Райфайлов от Ротари клуб – Варна, който преди 16 г. заедно с Константин Дараданов е чартирал местния клуб.

Златната значка и специален сертификат, които получи Янакиев са високо уважавани символи за значително финансово подпомагане на Ротари фондацията. Притежателите на приз “Пол Харис Фелоу” са допринесли с повече от $ 1000 за годишния програмен фонд Полио Плюс за борба срещу разпространението и възникването на полиомиелита и са дарили безвъзмездни средства за различни хуманитарни и обществени мисии, съобщиха от местната организация.  

„Успешна ротарианска години и постигане на целите“, пожела на клуба Рафайлов. Тодор Янакиев благодари за признанието и каза, че Ротари – Търговище е най-силната клубна организация, чиито реализирани от нея проекти са изцяло в полза на местната общност. 

Поредното начинание на ротарианците тази година ще е облагородяване на пространството на втория туристически заслон, който беше изграден в началото на местността „Парка“ през 2015 година. Предстои терасовидния участък пред заслона да се реконструира, да се поставят нови пейки и маси, да се залеси. За целта на пролетния ротариански бал бяха събрани 7 400 лв. По традиция на него бяха отличени със статуетка най-големите дарители на вечерта. Класацията води строителният предприемач Тошко Райчев, следван от бизнесдамата Зорница Зашева и дентистите Роси и Светльо Петрови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама