Глобяват за прехлориране на водата в търговищкото село Пресиян

16:42, 24 апр 17 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

63 проверки на обекти с обществено предназначение са извършили здравните инспектори в Търговище през изминалата седмица. За констатирани нарушения на здравните изисквания е съставен акт на водомайстор за подаване на питейна вода с висока концентрация на активно химично вещество “остатъчна свободна хлор” в село Пресиян от община Търговище.

Издадени са и 4  предписания. Две от тях са до началник експлоатационни райони Антоново и Попово за установяване на причините за подаване на вода с влошени микробиологични показатели от централно водоснабдяване до село Пиринец в община Антоново и кварталите „Сеячи” и „Невски” в Попово. Предупреден е и кмет на населено място от община Омуртаг за предприемане на мерки за опазване чистотата на улиците, както и ръководството на учебно заведение за извършване на ремонтни дейности.

Проверени са 32 обекта с обществено предназначение и 15 лечебни заведения  относно забраната за тютюнопушене на закрити обществени и работни места и детски площадки. В един от проверените обекти за хранене и развлечение се констатира тютюнопушене от клиенти. Съставени са 3 акта на физически лица, информираха от Регионалната здравна инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама