Запазва се таванът на таксиметровите цени в Търговище

07:00, 25 апр 17 25 526 Шрифт:
Автор:

Минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници в Търговище ще останат без промяна през настоящата година. Това става ясно от докладна записка на заместник- кмета на Общината Емине Якубова, която ще бъде внесена на предстоящата сесия на местния парламент този четвъртък.

Съгласно разпоредбите на Закона за автомобилните превози цените на които возят такситата се актуализират поне веднъж в годината, а последното такова решение на Общинския съвет е от края на месец март миналата година. Тогава беше решено минималните цени да са 60 стотинки за дневната тарифа и 70 стотинки за нощната, а таванът беше закован на 1.20 лева на километър при дневната смяна и 1.30 при нощната.

Експерт от дирекция "Икономическо развитие", отговарящ за транспорта е провела среща с таксиметровите превозвачи за тяхното становище по ставките, обяснява в докладната си записка заместник зам.-кметът Якубова. Мнението на превозвачите е действащите минимални и максимални цени да бъдат запазени. Според шофьорите на жълтите коли в момента те возят за 75 до 79 стотинки на дневната тарифа и с 10 стотинки отгоре при нощната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама