Кметът на Търговище участва във форум за детското здравеопазване

13:47, 25 апр 17 25 544 Шрифт:
Автор:

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров  участва в съвместното заседание на Постоянните комисии по образование и по здравеопазване към Националното сдружение на общините, които  заседават днес и утре в София.

По време на съвместната работна среща ще бъде проведен дискусионен форум, посветен на детското здравеопазване, засилването на превенцията и борбата срещу насилието, информираха от пресцентъра на местната администрация.  В работната програма на двете комисии са включени теми за аутизма, ранната му диагностика, скрининг, интеграция при разстройства от аутистичния спектър и други.

Ще бъдат дебатирани предложенията на Националното сдружение на общините за осъвременяване на нормативната уредба в областта на детското и училищно здравеопазване, както и тези на Медицинската федерация към КТ „Подкрепа” за подобряване на здравните грижи в детските ясли, градини и училища.

Участниците ще имат възможност да се включат в изготвянето на приоритетни въпроси, които да бъдат поставени пред новите ръководства на здравното и образователното министерства.

Кметът на Търговище д-р Димитров е председател на Постоянната комисия по здравеопазване към Националното сдружение на общините и ще инициира обсъждане с колегите си от другите общини на актуалните проблеми по темите от двудневния форум и предизвикателствата пред местната власт за решаването на тези проблеми.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама