Избраха фирмите, които ще обновяват обществени сгради в Попово

15:24, 26 апр 17 25 600 Шрифт:
Автор:

Ясни са фирмите, които ще работят за подобряване на енергийната ефективност на 9 обществени сгради в град Попово. Петима кандидати се състезаваха за поръчката, която включва ремонтиране на сградите на Полицията, Съда, Общината и общинския стол, историческия музей, читалището в квартал Сеячи и две училища.

Специална комисия оцени предложенията на базата на срока за изработване и предаване на работните инвестиционни проекти, предложение за изпълнение на поръчката и цена. "Относно техническите и професионални възможности фирмата-участник трябва да отговаря на следните изисквания за подбор: да е изпълнила дейности с предмет и обем, идентични или сходни с възложените; да разполага с технически лица, включени или не в структурата; фирмата трябва да разполага с персонал с професионална компетентност за изпълнението на поръчката; през последните пет години кандидатстващата фирма трябва да е изпълнявала строителство или инженеринг на поне един сходен обект." обясниха от местната администрация.

След приключване на разглеждането и оценка на офертите на участниците комисията възложи изпълнението на поръчката на две фирми, като едната от тях ще поеме работата по училищните сгради, а другата на останалите обекти.

Прогнозната обща стойност на проекта възлиза на повече от 2 милиона лева, припомниха от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама