Обучаваха директори да бъдат ефективни мениджъри

07:00, 27 апр 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В семинар по училищен мениджмънт в Белфаст участваха представителите на ръководството на Първо Средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Това са директорът на гимназията Севдалина Зафирова и заместник-директорът Ивалина Костова. 

Те се включиха във финалните обучения по проекта „Интерактивна дигитална класна стая“ по програма Еразъм +, по който през лятото и есента на миналата година във Великобритания и Малта бяха 13 учители от училището. Докато учителите работиха по темите за усъвършенстване на методите на преподаване и използване на иновативни и интерактивни подходи, директорите обмениха опит и мнение с представители на европейски образователни институции по въпросите за ролята, отговорностите, проблемите и предизвикателствата при управление на училищата. 

Ролята на учебната програма и свободата на училищата, свързани с нея, управлението на промяната, оценката на качеството и инспектирането на училищата бяха теми, които стояха на вниманието на училищните ръководители по време на семинара.

"Изключително интересно и полезно беше посещението в различни училища, срещите и разговорите с директори, учители, педагогически специалисти. Въпреки различията и спецификата в европейските образователни системи, бяха намерени много общи въпроси, като основни са адекватната на нуждите на новото поколение образователна услуга и ефективният училищен мениджмънт." споделиха от учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама