Дните на професионалното образование се проведоха в Попово

14:46, 29 апр 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни на професионалното образование организираха в Професионална гимназия по селско стопанство "Никола Пушкаров" в Попово. В тях се включиха всички паралелки и специалности  на учебното заведение, като демонстрираха наученото в клас.


Учениците от направление „Растениевъдство” откриха инициативата с мероприятието „Цветни петна в училищния парк“. Бъдещите агрономи използваха стари гуми и ги превърнаха в красиви цветарници. 


Под мотото „Кулинарни изкушения, вдъхновени от природата“  премина обявеното състезание между паралелките от специалност „Селски туризъм“ и „Готвач“. Средствата, събрани от продажбата на кулинарните шедьоври, ще бъдат предоставени на нуждаещи се абитуриенти от гимназията. 
Учениците от специалностите "Механизация на селското стопанство" и "Растителна защита и агрохимия" показаха своите знания и умения в професионални състезания - „Мога и сам да обслужвам автомобила си“  и „Млад земеделец“ . 


Седмицата на професионалното образование приключи с участието на учениците от професии „Икономист” и „Офис-мениджър”, които подготвиха състезанието за зелено предприемачество. В него взеха участие четири отбора. Те получиха предварително задание, на база на което трябваше да представят изработена презентация на иновационен проект за опазване на околната среда. 


Всички ученици, участвали в състезанията, получиха награди и грамоти от директора на гимназията инж. Теменуга Тодорова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама