Започна подготовката за инвестиционните проекти в Търговище

10:19, 30 апр 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Във връзка с подготовката за изпълнение на обекти от инвестиционната програма на Община Търговище по Оперативна програма „Региони в растеж”  е нужно да бъдат предприети действия за премахване на дървета в града. Изпълнител на заповедта на кмета на община Търговище е Общинско предприятие „Флора”, съобщиха от пресцентъра на местната власт.

В началото на тази седмица са отстранени дървета до спортна зала "Дечко Стефанов". Действията са част от подготовката за предстоящото изграждане на кръгово кръстовище на бул. „Митрополит Андрей”, включен в проект „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда”. Премахнатите дървета ще бъдат възстановени в проектираните зелени площи по ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. Новозасадените ще бъдат акации с кълбовидна форма на короната,подходящи за градска среда, уточниха от местната администрация.

Дейност по премахване на саморасла, плодна и увредена общинска дървесна растителност ще се извърши и в кв. „Запад” 2. Премахнатите дървета ще бъдат възстановени при цялостния ремонт и обновяване на зони от квартала по Оперативна програма „Региони в растеж”. Проектът за градска среда включва изграждане и възстановяване на обслужващи улици, пътни настилки, тротоари, градско обзавеждане, благоустрояване на околоблокови пространства и мултифункционална спортна площадка на открито.

Очаква се реалната работа по обектите да стартира през лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама