Показват как се охранява държавен глава в Търговище

07:00, 13 май 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговище е домакин на състезание за професионални телохранители.  Събитието ще се проведе на централния площад „Свобода“ днес и утре. То е част от Държавното първенство на Българската Бодигард Федерация, а домакин на проявата е местния спортен клуб „Бодигард Секюрити” с председател Николай Алексиев.

Състезанието ще събере участници от шест клуба от страната. 

„Спортния клуб в Търговище е единственият в страната, който обучава деца и подрастващи и това ни накара да организираме състезанието тук.“, каза секретарят на Българската Бодигард Федерация Илка Алексиева. По думите й, на подобни форуми се формират идеи за начините, по които сигурността да придобие ново съвременно лице.

„Привличането на децата в това трудно и сложно състезание е начин за канализиране и овладяване на агресията.“, коментира технически директор Федерацията Красимир Цветанов.

В Търговищкия клуб се обучават 25 деца от 7-годишна възраст, три от тях ще демонстрират наученото днес от 15 часа. В първия ден на събитието отборите ще мерят сили в ръкопашен бой. Утре отново на площада телохранителите ще покажат ВИП съпровождане и демонстрация на охрана на държавен глава.

Състезанията се провеждат под егидата на кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров и са част от програмата на традиционния пролетен панаир в града.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама